Összes oldalmegjelenítés

10 szokás a boldog pároktól

Ugye te is csodálattal nézed azokat a párokat, akik még több év után is épp annyira odavannak egymásért, mint anno a kapcsolatuk legelején? Sőt, biztosan sokszor megfordult már a fejedben az is, hogyan csinálják.

Képzeld, egy amerikai pszichológus, Mark Goulston megfejtette a titkot! Legalábbis nemrég megosztotta egy több száz boldog pár részvételével készített kutatásának eredményeit, amiből kiderül, milyen szokásokat követnek ezek a szerelmesek a kapcsolataikban. Szóval ha te is hosszú távra tervezel a pasiddal, ezeket mindenképpen fogadd meg:
1. Bújjatok együtt ágyba!
Ügyelj arra, hogy amikor már együtt laksz a pasiddal, mindig egyszerre menjetek el aludni. Ez sokkal közelebb hoz titeket egymáshoz, mintha különböző időpontokban mennétek feküdnétek le. És most nem csak a szexről van szó! Egy kis elalvás előtti összebújás feledteti az egész napos stresszt és segít ellazulni.
2. Találjatok közös érdeklődést!
Az rendben van, hogy ő a videojátékokért rajong, te pedig rajzolni, vagy sminkcuccokat tesztelgetni szeretsz inkább, de nagyon fontos, hogy találjatok valami közös elfoglaltságot, amit mindketten szerettek! Egy közös hobbi még inkább megerősíti a kapcsolatot és szuper lesz, ha meló után együtt készülhettek az izgi programokra!
3. Mindig fogjátok egymás kezét!
Ha épp mentek valahová, vagy sétáltok, mindig fogd meg a srác kezét. Na nem azért, hogy mindenki lássa egy pár vagytok, hanem azért, mert így még jobban szinkronba kerültök egymással és még a biztonságérzeted is növekedni fog.
4. Bízz, és próbálj megbocsátani!
Tudjuk, ez nem mindig könnyű, sőt, ez az egyik legnehezebb dolog a párkapcsolatban, mégis a bizalom és a megbocsátás mindennek a kulcsa. Na ne úgy értsd, hogy mindent el kell tűrnöd a pasidtól, inkább csak figyelj arra, hogy ha apróságokban hibázik, azt ne vágd folyton a fejéhez.
5. A jóra koncentrálj!
Ha arra figyelsz, hogy a párod mit nem csinál jól, akkor mindig találsz majd hibát a viselkedésében. Ezért koncentrálj inkább arra mi az. amiben jó a barátod, és mi az amit megtesz érted. Ha pozitívan álltok egymás viselkedéséhez, sokkal boldogabb lesz a kapcsolatotok.
6. Ölelkezzetek!
Amikor csak tudtok, ha lehet, akkor naponta többször is! Az érintések nagyon fontosak egy kapcsolatban, mert megnyugtatják a lelkedet és instant stresszoldóként is működnek!
7. Vallj szerelmet és kívánj szép napot!
A szeretlek szóból sose lehet elég, de ne felejts el a párodnak szép napot is kívánni minden reggel. Ezzel kimutatod felé, hogy mennyire törődsz vele, és máris jobban indul a napotok.
8. Jó éjszakát!
De este se menjetek aludni pár meghitt gesztus vagy szó nélkül! A nap végén nagyon fontos, hogy kedvességgel és szeretettel nyugtassátok meg egymást, ami jelzi, hogy bármi is történik napközben, ti ott vagytok egymásnak.
9. Érdeklődj felőle nap közben is
Persze ne hívogasd, vagy bombázd a pasidat állandóan üzikkel a melóban! Az viszont jó ötlet, ha egy kedves sms-sel még ilyenkor is érdeklődsz afelől, hogy hogy telik a napja. Így ráadásul nemcsak akkor tudod meg, hogy rossz napja volt, amikor hazaér, hanem már jóval előbb. Ilyenkor gondolj arra, hogy legalább felkészülhetsz a helyzetre, és egy lazító fürdővel, vagy a kedvenc jégkrémjével várhatod otthon, amitől rögtön jobb kedvre derül majd!
10. Légy büszke a párodra!
Oké, persze nyilvános csókcsatába bonyolódni túlzás lenne, Dr. Goulston mégis arra hívja fel a figyelmet, hogy egy kapcsolat stabilitása szempontjából nagyon fontos, hogy társaságban is vállaljuk az érzelmeinket. Pár simi és kedves pillantás elég is hozzá!